Berging Brouwerij

Geschiedenis Berging Brouwerij

Wij zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe smaken en mogelijkheden. Traditionele smaken opnieuw uitvinden en naar de huidige tijd brengen! Niet schreeuwen maar door middel van kwalitatieve vernieuwing bieren door ontwikkelen en op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en smaken. Dit doen we niet alleen! Het delen van kennis is voor ons onderdeel van het plezier. Wij leren dan ook zelf graag van andere en laten ons graag verwonderen door andere ambachten.

Onze brouwvisie is het om bieren te maken die het gekozen biertype respecteren. Een tripel moet een tripel zijn! Wel wordt er gekeken naar manieren om deze biertypes naar de huidige tijd te halen. Hoe kunnen we verrassen en vernieuwend zijn zonder extremen in te zetten? Met die vraag in het achterhoofd begint onze brouwmeester Sjors altijd aan een nieuw recept.

Het draait bij ons dus vooral om het product. Daarom kiezen we niet voor gekke namen of speelse etiketten. Wij laten graag het product spreken door middel van een strakke industriële uitstraling die de focus legt op de ingrediënten. De bieren heten B1, B2, B3 enzovoort. Dit is de volgorde waarin we onze eerste commerciële bieren uitbrachten.

Hoe is de naam Berging Brouwerij ontstaan?

De naam Berging Brouwerij is ontstaan toen Sjors in 2006 als hobbyist begon met brouwen. Zijn vriendin was al dat gestoei in de keuken wel zat en stuurde Sjors naar de Berging. Vrienden en familie refereerde daarna aan het bier met de naam Berging bier of zeiden “Heb je nog iets uit die Berging van je?.” Vandaag de dag staat deze naam nog altijd voor het gevoel waarmee wij onze bieren maken. Respect voor het product, maar wel met nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden. Experimenteren en samenwerken. De deur staat bij ons altijd open om met elkaar in contact te komen en van en met elkaar te genieten van ambacht, in welke vorm dan ook.

Dit heeft gelijk tot mooie samenwerkingen zo maken we onder andere bierworsten, gin en brouwen we veel in opdracht van andere waaronder huismerken voor cafe’s, restaurants en hotels.