Handgetimmerd houten kratje

Handgetimmerd houten kratje

19-3-2018

Handgetimmerd

Als je bier in een handgetimmerd houten kratje komt, weet je dat je iets bijzonders in handen hebt. Het bier dat zo bij ons binnenkwam is La Corne du Bois des Pendus. Afkomstig uit het bos van Anlier in Belgisch Luxemburg.

Het wat lugubere etiket gaat terug op een geschiedenis uit 1636. Tijdens de Dertigjarige Oorlog werden in het bos bij Anlier zo’n dertig dorpsbewoners opgehangen door huursoldaten, die de streek plunderden. Veel meer dan de naam en het etiket heeft dit bier gelukkig niet gemeen met deze nare gebeurtenis; het is wel afkomstig uit het hoornvormige bos in deze streek.

La Corne du Bois des Pendus wordt gebrouwen door Brasserie Les Légendes in opdracht van Brasserie d’Ebly van de jonge eigenaar Gaëtan Patin. Naast La Corne du Bois des Pendus Black maakt deze brouwer ook nog La Corne du Bois des Pendus Blonde. Een blond bier met 5,9% alcohol; en Triple, een koperblond bier met zo’n 10% alcohol.

De vorm van het bos inspireerde de brouwers van La Corne du Bois des Pendus overigens ook tot een speciaal glas (nog niet te koop bij Bierkado.nl): een glazen hoorn op een houten standaard. Of het echt makkelijk drinkt, weten we niet, maar het ziet er natuurlijk fantastisch uit.

Brouwer Bosteels

Een andere Belgische brouwer, Bosteels, spande in 2012 een rechtszaak aan tegen Gaëtan Patin, de brouwer van La Corne du Bois des Pendus: Bosteels vond dat het hoornglas te veel leek op hun eigen bijzondere glas op een houten voet, het koetsiersglas van Pauwel Kwak. De rechter kon gelukkig wel duidelijk onderscheid maken tussen beide glazen, en dus kun je La Corne du Bois des Pendus ook nu nog uit deze glazen hoorn drinken.

Vanaf nu bij Bierkado.nl: La Corne du Bois des Pendus Black, een donkerbruin bier met een alcoholpercentage van 8%. Drink ‘m uit je favoriete bierglas of uit de speciale hoorn. #santesanspitie!

Direct naar Bestellen