Helena van Heuvel: kriebels in m’n buik!

21-4-2016

Op slag verliefd

Op het moment dat ik het glas tegen mijn lippen zette, begon de zon te schijnen. Merkwaardig, want ik had nog geen slok gedronken. Maar toen ik Helena over mijn tong voelde rollen, begreep ik ineens waarom de zon doorbrak. Als je Helena proeft, ben je op slag verliefd: vlinders komen in beweging, bijen zoemen vriendelijk om je hoofd. De lente is begonnen!

De herkomst van Helena

Helena van Heuvel is geboren in Cothen, een pittoresk boerendorp met ongeveer 2500 inwoners. Ze is een Weitbier; haar basis is daarom ook tarwe en gerst. Wanneer je haar hebt geproefd wil je meer. Ze is de dorstlesser op een broeierige voorjaarsdag, de smaakmaker op een feestje, de culinaire uitspatting op een gezellig avondje rond de vuurkorf.

Helena komt van Heuvel, de Helenaheuvel bij Doorn om precies te zijn. Op de Helenaheuvel stond een schitterend Chalet op 40,3 meter hoogte.

Helena bier van Heuvel

Vanaf de heuvel zijn bijna alle ingrediënten terug te vinden: Gist, kruiden, hop, tarwemout, havermout, water en gerstemout.

Je Kunt Helena alleen in de lente en zomer proeven. Daar hoort ze thuis.