Samenwerking Bierkado & Hert Bier

Bierkado.nl is het officiële  online verkoopkanaal van Hert Bier en natuurlijk zijn wij hier ook hartstikke trots op! U kan alle soorten Hert Bier bij ons bestellen en hierdoor ontvangt u ook de kwaliteit van Hert Bier in combinatie met kortom de service van Bierkado.nl. Heeft u een specifieke vraag met betrekking to het bestellen van Hert Bier stuur dan een mail naar info@bierkado.nl.

Met gepaste trots word deze maand een nieuw bier gelanceerd:

VRIJ LEVEN, Oranje bier

Coronaheisa zorgt voor stille intro van nieuw Veluws bevrijdingsbier
In de categorie ‘klein coronaleed’ schakelen we over naar brouwerij Hert Bier in Putten. Die had begin deze week een grootse onthulling gepland van een bijzonder bevrijdingsbiertje dat in samenwerking met Heinen Delfts Blauw is bedacht, maar dat gaat nu met stille trom.

Dat corona het feestje heeft verpest is ‘jammer, maar helaas’, zegt Henny Blokhuis, medewerkster bij Hert Bier. ,,Het lijkt ons niet gepast om in deze tijden een bier te onthullen waarmee we 75 jaar vrijheid vieren, terwijl heel Nederland en de rest van de wereld, op slot gaan.’’

Niet minder trots
Het maakt de brouwerij, die sinds de oprichting in 2015 explosief groeide en inmiddels jaarlijks 150.000 liter bier produceert, niet minder trots op Vrij Leven, zoals het speciaalbiertje is gedoopt. ,,Het is echt iets bijzonders, met name door de samenwerking met Heinen Delfts Blauw. Dat is, net als wij, een jong Puttens bedrijf. We wilden al eens samen iets doen, maar tot nu kwam het er niet van.’’

Alles kwam samen

Ere wie ere toekomt: het was de stichting Samen Verder Putten, die de boel uiteindelijk samenbracht. ,,In het kader van 75 jaar bevrijding klopten ze bij ons aan. Of we niet een bevrijdingsbiertje konden maken. Toen kwam alles samen.’’

Bloem in de fles
Na ampel beraad ging een ontwerper bij ambachtsbedrijf Heinen aan de slag met een handgemaakt design. Een springend hert is daarin de blikvanger. Het hert is symbool van Putten en de sprong staat voor vrijheid. De Delfts blauwe accenten verwijzen naar het typisch Nederlandse erfgoed. ,,Het flesje is zo mooi geworden, dat ik me kan voorstellen dat je ’m bewaart. Om een bloem op te zetten, of zo’’, zegt Blokhuis.

Hert Bier

De bieren worden gebrouwen, verkocht en gedronken op de Veluwe. In september 2014 is Hert Bier ook gestart met de tripel bier “ZWAAR LEVEN’. Sinds maart 2015 is ook het blond bier “DORPS LEVEN” verkrijgbaar. Daarna kwam het heerlijke bockbier “WILD LEVEN” ook op de markt, gevolgd door het amber bier “LANG ZAL ZE LEVEN” en het smaakvolle dubbel “DUBBEL LEVEN”. “NIEUW LEVEN sluit de rij van speciaal bieren, een fruitig met troebele zuur bier. Het “MOOI LEVEN” is een pils, afgevuld in fusten, vind dit pils in de horeca en geniet van het mooie  leven.
Je kan meer over deze brouwerij en dit bier te weten te komen via hertbier.nl.

Hert bier is te bestelling in boxen van 12 of 16 flesjes. Je kan elke specialiteit evenals apart bestellen of een mix van alle specialiteiten.
Hert Bier bestellen? Ga snel naar: BESTELLEN

Dorps Leven – Blond Bier


Een mooi ‘doordrinkbaar’ blond bier van gerstmout en tarwemout.
De zoetfrisse smaak wordt ook verkregen door het gebruik van Puttense honing en sinaasappelschillen.

 

Zwaar Leven – Tripel Bier


Een goudgeel gekleurde Tripel van 7,7% met dus een mooie bitterheid. Naast de moutsoorten geeft de Puttense honing, koriander en sinaasappel dit bier ook de karakteristieke smaak met een bijzondere prettige afdronk.

 

Wild Leven – Bock Bier


Een bockbier gebrouwen uit donkere moutsoorten. De smaak is daarnaast iets zoetig met een prachtige moutsmaak door gebrande mout. Smaakvol tot ver in de winter door een vleugje kruidnagel.

 

 Lang zal ze Leven – Amber Bier


Een heerlijk Amber bier met een karakteristieke smaak. Een aroma van geroosterde mout, met een iets frisbittere afdronk. Eigenlijk onze topper, die het zeker goed zal doen als verjaardagscadeau.

 

Nieuw Leven – Weizen Bier


Dit troebele zure en fruitige weizen bier geeft u telkens een beleving van een zomers terras. De troebelheid van tarwemout en het kruidige karakter van de gist bezorgen u ook het nieuwe levensgevoel.

 

Dubbel Leven – Dubbel Bier


Onze dubbel heeft een licht zoetige smaak. Door het gebruik van chocolademout krijgt het z’n roodbruine kleur. Na de dronk beleef je daarom een zacht mondgevoel met een lange droge afdronk. Een prachtig bier om bij weg te dromen.

Bestellen? Ga snel naar: BESTELLEN