Bestel onze Special!

De Special van deze maand: Gilbert bier

Gilbert bier 2019  smaakvolle tripel

Veenendaal kent een rijke historie. Verhalen over wolspinners en sigarenmakers worden met liefde en trots overdragen van generatie op generatie. Terecht. We zijn al eeuwen een bedrijvig volkje.

Maar lang voordat er in ’t Veen sigaren werden gemaakt en wol werd gesponnen, kwam er vanuit Antwerpen een stedenbouwer richting Veenendaal. We hebben het over Gilbert van Schoonbeke. Gilberts vriend keizer Karel V had hem toestemming gegeven om in Veenendaal de grondstoffen te zoeken die hij nodig had voor de uitbreiding van Antwerpen.  Zo gaat het verhaal.

Ter ere van de 500ste “verjaardag” van Gilbert van Schoonbeeke hebben de Antwerpse Stadsbrouwerij ’t Pakhuis en de Veenendaalse Brouwerij Ghoplin de handen ineen geslagen en voor dit jubileum een samenwerkingsbier te brouwen.

Van de eerste batch van het Gilbert 2019 bier is tweemaal 1000 liter gebrouwen. Er is een Antwerpse variant met boekweit en een Veenendaalse variant met turfmout. De bieren worden als set verkocht en zijn afgevuld in fraaie 0.75CL flessen.

Gilbert had een liefde voor ontwikkeling, bier en samenwerking iets wat we terug laten komen in het Gilbert bier. Daarnaast zullen er in 2019 in zowel Antwerpen als Veenendaal talloze initiatieven opgezet worden die in het teken staan van Gilbert!

Set van 2 flessen (boekweit en turfmout) 0.75CL voor €14,95

| € 14,95 per special |

Subtotaal: 0,00 incl. btw.

Bierkado Specials

Eens in de zoveel tijd komen er bijzondere bieren op ons pad. Dit zijn de bierkado specials. Zo bijzonder dat ze bijna nergens anders te krijgen zijn dan bij ons.
Het unieke karakter van een speciaalbier zit hem daarom in de kleinschaligheid en het ambachtswerk van de brouwerijen waarvan wij het bier mogen verkopen.

Heb je meer vragen over onze bierkado specials? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

 


 #bierkado