Brouwerij Durs
Brouwerij Durs brengt een ode aan het Arnhemse water. De Sint-Jansbeek staat daarin centraal. Aan deze beek is de stad ontstaan.
Al rond de 13de eeuw stonden er verschillende brouwerijen langs de beek. Zij gebruikten het water uit de beek om bier te brouwen.
De hele stad genoot daarvan. De mensen uit Arnhem gingen dan na een dag hard werken genieten met een Arnhems biertje.
Het was een beloning voor het harde werken en het kwam hier gewoon ‘uit de beek’.
Nu is de Sint-Jansbeek weer boven de grond gekomen. De beek scheidt Arnhem noord van Arnhem zuid.
De brouwerij gebruikt het water uit de Sint-Jansbeek in hun bieren als ode aan het Arnhemse water.
Zo blijft de brouwerij ook dicht bij de stad, een echte lokale brouwerij..
Bier van Brouwerij Durs
Maarten en Jette de Keijzer hebben de Brouwerij opgericht en direct in het begin ingezet op een professionele organisatie.
Zo brouwen Sophia Franx en Angelo Driessen onze bieren, verzorgt Vincent Banning de Events en Planning
en is Joris Kok verantwoordelijk voor de Sales en Marketing.
Voor ons allen geldt dat het een fulltime baan is en in veel gevallen zelfs iets meer maar de liefde voor bier zit diep,
dus we investeren graag wat meer tijd en energie.
Het idee van Durs was 1,5 jaar geleden om gewoon goed bier met een glimlach te brouwen.
Inmiddels is de brouwerij rondom Arnhem en daarbuiten een merk geworden.
Elk bier wordt ontwikkeld door Sophia, de brouwmeester van de brouwerij.
Hierdoor brengt de brouwerij elke keer weer een uniek bier op de markt.
hierna wordt er gezorgd dat we continuïteit garanderen door de gekozen smaak te behouden. En mogelijk iets te verbeteren.